fbpx

Saj veste, kako pravijo: “Sladica je kraljica”, ampak kaj, ko pri vseh pripravah na kosilo ali večerjo po navadi ravno pri posladku zmanjka časa za pripravo. Tale recept bo ravno pravšnji za tako situacijo – preprost in res okusen. Kombinacija vaniljeve, čokoladne in sadne kreme iz lahke albuminske skute.

Za piko na i lahko dodamo še sveže sezonsko sadje.


RECEPT ZA 6 KOZARČKOV

Potrebujemo:

Priprava:

  1. Sirarsko skuto nadrobimo ali narežemo na manjše koščke, dodamo mleko in vse skupaj dobro zmiksamo s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko zmes.
  2. Nežno vmešamo sladko smetano, ki smo jo pred tem stepli, tako da dobimo rahlo skutno kremo.
  3. Kremo razdelimo na tri dele:
  • V prvi posodi kremi dodamo sladkor in vaniljo. Če uporabimo vaniljev strok, dodamo malo več sladkorja, pri vaniljevi pasti pa pazimo, ker je navadno ta že nekoliko sladkana. Če ni pri roki ne enega in ne drugega, lahko “pogoljufamo” z vaniljevo aromo, ampak v tem primeru okus ne bo čisto pravi.
  • Drugemu delu kreme primešamo stopljeno temno čokolado, ki pa mora biti obvezno ohlajena (vsaj) na sobno temperaturo, sicer se nam lahko hitro zgodi, da se krema sesiri.
  • Tretji del bo saden. Mi smo uporabili zmrznjene gozdne sadeže, ki smo jih pokuhali, spasirali in primešali kremi. Uporabite lahko sadje, ki je vam najljubše ali enostavno tisto, ki ga imate pri roki. Enako kot pri čokoladi je pomembno, da pasirano sadje pred umešanjem v kremo dobro ohladimo.

Pripravljene kreme v plasteh naložimo v kozarčke, najlažje kar z brizgalno vrečko. Med plasti lahko za malo svežine dodamo narezano ali pasirano sadje (ali kombinacijo obojega).

Ko so kozarčki polni, jih samo še okrasimo in sladica je pripravljena.

Nasvet

Celoten okus sladice bo še boljši, če bomo pri pripravi sadja uporabili začimbe. Jabolka in hruške se odlično povezujejo s cimetom, janežem in tonko. Pomaranča in kardamom sta super kombinacija, pri sladkem sadju, kot je mango pa bo prava izbira naribana limonina lupina.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.