Spoštujemo tisto, kar nam ponuja narava.
Pri izdelavi sirov in mlečnih izdelkov v naši sirarni uporabljamo le tradicionalne postopke in recepture, saj je naš glavni namen ponuditi naravne mlečne izdelke najvišje kakovosti.
103 l
kravjega mleka zadostuje za 10kg sira
62 h
traja nasoljevanje sirov
1824 l
mleka predelamo v sirarni vsak dan
OD MLEKA DO SIRA
Že pred stoletji so ljudje ugotovili, da je mleko hitro pokvarljiva surovina in če so ga želeli shraniti za obdobje, ko tega ni bilo, so morali najti način, kako ga konzervirati. In sirarstvo je pravzaprav to. Siri so izdelki, v katerih so zgoščena vsa hranila, ki jih ponuja mleko. Odvzeta je voda in kot naravni konzervans, ki poskrbi, da se ti ne pokvarijo, dodana sol.
Oprema, ki se uporablja danes, je precej modernejša od tiste izpred stotih let, medtem ko postopki ostajajo enaki – takšni, kot so jih uporabljali že prvi sirarji na planšarijah.
Vas zanima kaj vse nastaja v naši sirarni?
Od pašnikov do trgovine
Po poti naših izdelkov
KMETIJA
Zgodba vseh naših sirov in mlečnih izdelkov se začne na kmetiji. Obdelovanje zemlje, priprava krme in skrbna nega naših živali so prvi koraki do kvalitetnih izdelkov.
SIRARNA
Da iz mleka nastanejo siri in drugi izdelki, je potrebno veliko natančnosti, skrbnosti in predanosti. Pomemben je prav vsak korak na poti od mleka do končnega izdelka.
PRODAJNA MESTA
Ko so siri ravno prav zorjeni, izdelki pa pripravljeni in zapakirani, je čas, da jih razvozimo na različne konce Slovenije. Morda nas najdete tudi v svojem domačem kraju.