fbpx

Naše prijateljstvo z Gašperjem sega nekaj desetletji nazaj, vse do naših rosnih mladih let, ko smo se kot mulci skupaj igrali na vaških ulicah, rabutali sosedove češnje in si v kozolcu gradili svoja skrivališča.

Mi iz družine sirarjev, on sin vaškega mesarja.

Pa to ne kar enega mesarja. Peresciuttijevi imajo v naši vasi poseben renome. So družina s stoletno tradicijo mesarstva, ki ga je začela gospa. Ja, gospa. Mama Marija je bila prva ženska v Jugoslaviji (takrat še Kraljevini SHS),  ki se je začela ukvarjati z mesarstvom.

Tradicija se je prenašala naprej in štiri generacije kasneje, se je družinski obrti pridružil tudi Gašper.

Kajo smo spoznali kasneje, pred nekaj leti, ko je rodni Maribor zamenjala za našo Poljansko dolino. Punca je vse prej kot običajna. S svojo pojavo pritegne človeka, težko bi jo umestil v kalup, ona je takšna, kot si želi biti. Vedno pozitivna, zgovorna, polna idej in zagona. Obožuje mačke, vsako leto spremlja otroke na poletnih kolonijah in poskrbi, da v njeni družbi ni nikoli dolgčas, skratka človek akcije in dejanj. A, pa še nekaj… Kaja je vegetarijanka.

Pa sta se našla, mesarjev sin in Štajerka, ki mesa ne je. Kaj pravite, kam ju je peljala njuna skupna pot?

Danes Kaja in Gašper živita v Gorenji vasi. Prevzemata delo in razvoj domače obrti, pred nekaj leti pa sta svetu predstavila tudi svojo zgodbo – VegEat. S predanostjo, vztrajnostjo in iskreno željo, da ponudita nekaj dobrega in kvalitetnega, sta razvila recepture in ob bok mesninam postavila izbor veganskih izdelkov.

No, pa naj še kdo reče, da ljubezen ne premika meja!

Naše prijateljstvo z Gašperjem sega nekaj desetletji nazaj, včasih smo kot mulci skupaj zganjali neumnosti, danes pa s povezovanje in sodelovanje podpiramo delo eden drugega. Vsem nam je skupno, da spoštujemo in ohranjamo tradicijo naših družin, obenem pa se trudimo, da s svežimi pogledi in kreativnimi pristopi to tradicijo uspešno umeščamo v sodobni čas.

Kaja in Gašper, ohranita ta zagon, bodita odločna in verjemita v svoje ideje.

Kaj veš, mogoče bodo pa čez nekaj deset let naši mulci od tu naprej pripovedovali njihove skupne zgodbe!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja