Živeti, delati in ustvarjati v naravi in z naravo je pristen in edinstven občutek, ki daje posebno energijo.

Eden najpomembnejših dejavnikov, ki vpliva na kakovost domačih izdelkov in sirov, je kvalitetno mleko, zato negi naših živali in skrbi zanje posvečamo veliko pozornosti.

Čreda približno šestdesetih molznic je pretežno črno-bele pasme. Na 35 hektarih obdelovalnih površin za njihovo prehrano pridelujemo travnato senažo, za polnovredne obroke pa tej dodajamo še mešanico žitaric, vitaminov in mineralov. Poleg domačega kravjega mleka se v sirarni predeluje tudi ovčje in kozje mleko naših partnerskih kmetij.

104 živali
šteje naša celotna čreda

 

1387 l 
mleka namolzemo na dan 

 

1462 kg 
žitaric zadostuje za en teden

 

58 teličkov
se nam pridruži vsako leto

Pot naših izdelkov se prične tukaj.

Vestno obdelovanje zemlje je osnova za kvalitetno krmo. Pravilna skrb za živali je tisto, kar jim prinaša zdravje. Odprti, prostorni in urejenih hlevi poskrbijo za njihovo dobro počutje. To pa je šele začetek vsega.

Zavedamo se, da so naše živali tiste, ki nam dajejo možnost, da delamo in ustvarjamo, zato se trudimo, da jim nudimo najboljše pogoje.

Naše kravice svojo mladost preživijo na hribovskih pašnikih, kjer se pasejo do prve telitve. Ko je čas za prvega telička se vrnejo v zavetje domače kmetije, kjer imamo zanje pripravljen prostoren hlev z odprtim izpustom na prosto in sončno teraso, iz katere se razprostira pogled na našo domačo poljansko dolino. 

Od pašnikov do trgovine

Po poti naših izdelkov

KMETIJA

Zgodba vseh naših sirov in mlečnih izdelkov se začne na kmetiji. Obdelovanje zemlje, priprava krme in skrbna nega naših živali so prvi koraki do kvalitetnih izdelkov.

Kakšno je življenje na kmetiji?

SIRARNA

Da iz mleka nastanejo siri in drugi izdelki, je potrebno veliko natančnosti, skrbnosti in predanosti. Pomemben je prav vsak korak na poti od mleka do končnega izdelka.

Kaj se dogaja v naši sirarni?

PRODAJNA MESTA

Ko so siri ravno prav zorjeni, izdelki pa pripravljeni in zapakirani, je čas, da jih razvozimo na različne konce Slovenije. Morda nas najdete tudi v svojem domačem kraju.

Kje vse nas lahko obiščete?

Živeti, delati in ustvarjati v naravi in z naravo je pristen in edinstven občutek, ki daje posebno energijo.

Eden najpomembnejših dejavnikov, ki vpliva na kakovost domačih izdelkov in sirov, je kvalitetno mleko, zato negi naših živali in skrbi zanje posvečamo veliko pozornosti.

Čreda približno šestdesetih molznic je pretežno črno-bele pasme. Na 35 hektarih obdelovalnih površin za njihovo prehrano pridelujemo travnato senažo, za polnovredne obroke pa tej dodajamo še mešanico žitaric, vitaminov in mineralov. Poleg domačega kravjega mleka se v sirarni predeluje tudi ovčje in kozje mleko naših partnerskih kmetij.

104 živali
šteje naša celotna čreda

 

1387 l 
mleka namolzemo na dan 

 

1462 kg 
žitaric zadostuje za en teden

 

58 teličkov
se nam pridruži vsako leto

Pot naših izdelkov se prične tukaj.

Vestno obdelovanje zemlje je osnova za kvalitetno krmo. Pravilna skrb za živali je tisto, kar jim prinaša zdravje. Odprti, prostorni in urejenih hlevi poskrbijo za njihovo dobro počutje. To pa je šele začetek vsega.

Zavedamo se, da so naše živali tiste, ki nam dajejo možnost, da delamo in ustvarjamo, zato se trudimo, da jim ustvarjamo najboljše pogoje.

Naše kravice svojo mladost preživijo na hribovskih pašnikih, kjer se pasejo do prve telitve. Ko je čas za prvega telička se vrnejo v zavetje domače kmetije, kjer imamo zanje pripravljen prostoren hlev z odprtim izpustom na prosto in sončno teraso, iz katere se razprostira pogled na našo domačo poljansko dolino. 

OD PAŠNIKOV DO TRGOVINE

Po poti naših izdelkov

KMETIJA

Zgodba vseh naših sirov in mlečnih izdelkov se začne na kmetiji. Obdelovanje zemlje, priprava krme in skrbna nega naših živali so prvi koraki do kvalitetnih izdelkov.

Kakšno je življenje na kmetiji?

SIRARNA

Da iz mleka nastanejo siri in drugi izdelki, je potrebno veliko natančnosti, skrbnosti in predanosti. Pomemben je prav vsak korak na poti od mleka do končnega izdelka.

Kaj se dogaja v naši sirarni?

PRODAJNA MESTA

Ko so siri ravno prav zorjeni, izdelki pa pripravljeni in zapakirani, je čas, da jih razvozimo na različne konce Slovenije. Morda nas najdete tudi v svojem domačem kraju.

Kje vse nas lahko obiščete?