fbpx

Skozi leta, ko se je dejavnost na kmetiji počasi razvijala, se je ob enem povečevala tudi ekipa naših sodelavcev. Nekateri so bili z nami samo krajši čas, drugi so možnost dela izkoristili kot prakso in pridobivanje novih izkušenj, vmes pa so tudi takšni, ki se pri nas počutijo dobro in ostajajo del naše zgodbe že vrsto let.

Ena takšnih je naša Sonja.

Z željo, da bi občasno pomagala, je prišla Sonja k nam že pred več kot petnajstimi leti, Žuža in Milan pa sta bila ravno takrat v situaciji, ko bi jima par pridnih rok prišel še kako prav.

Vedela sta, da je Sonja »blokovsko dekle«, tako da sta jo malce v dvomih in previdno povprašala, če je že kdaj molzla krave. Se je izkazalo da jih ni, ampak nič za to, Sonja je z velikim veseljem sprejela izziv in naslednjih nekaj let pomagala pri molži in negi naših kravic.

Čeprav se je dela priučila, ga je že od vsega začetka opravlja zares skrbno in vestno.

Nekaj let je tako prihajala občasno, v tem času pa se je pokazalo, da bomo dodatno pomoč potrebovali tudi v sirarni. Sonja je bila za, pustila je službo v tovarni in postala naša sirarka.

Kar težko si predstavljamo, koliko kotlov mleka in koliko hlebcev sira je v vseh teh letih prešlo skozi njene roke.

Vedno nasmejana, energična in aktivna je Sonja ena od tisti, brez katere si naše ekipe res ne predstavljamo več. V vseh teh letih je bila velikokrat postavljena v situacije, ko se je morala naučiti novih stvari – molža krav in izdelovanje sirov pač ni nekaj, kar bi se človek v življenju naučil spotoma –  ampak je prav vsakič to sprejela kot izziv, ki se ga je z veseljem lotila.

Sicer pa ima Sonja še eno super navado – ne vozi avtomobila, ampak kolo. V službo vedno prihaja s kolesom, če je vreme malo slabše, se obleče malo bolj, sicer pa pravi, da ni iz cukra in da svež zrak še nikomur ni škodil.

Mimogrede, to navadno je prenesla še na nekaj drugih sodelavcev, tako da imamo na parkirišču včasih več koles kot avtomobilov, a ni to super?

V ekipi, kot je naša, je res lepo delati. No, pa da ne bomo preveč pocukrani, tudi pri nas včasih pride do kakšnega nesoglasja, ampak nič ni nerešljivega, če si obkrožen z ljudmi, ki so iskreni in spoštljivi.

Sonja, hvala da si z nami, veseli smo, da te imamo!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.