Okusen in zdrav zajtrk, ki po okusu nostalgično spominja na kruh z maslom in marmelado, pa vendar je pripravljen iz svežih sestavin in brez procesiranega sladkorja. Za piko na i obložene kruhke še čisto majčkeno posolimo, najbolje z nežnim solnim cvetom, ki bo okrepil okuse.
Dan, ki se začnem z dobrim zajtrkom, ne more biti slab!
RECEPT ZA 2 OSEBI, PRIPRAVI 4 KRUHKE
Potrebujemo:
- 4 rezine polnozrnatega kruha
- 8 rezin kozjega mladega sira
- 4 zrele fige
- pest zrelih robidnic
- žlica meda
- pest praženih lešnikov
- ščepec soli ali solnega cveta

Priprava:
- Fige in robidnice splaknemo in osušimo. Fige narežemo na tanke rezine, robidnice pa podolgem razpolovimo. Pražene lešnike sesekljamo.
- Kozji mladi sir narežemo na tanke rezine in postavimo na kruhke. Čez sir položimo še rezine fig in dodamo razpolovljene robidnice, ki jih obrnemo s prerezano stranjo navzdol. Tako bodo lažje obstale na kruhu.
- Obložene kruhke pokapljamo z medom in povrh posujemo še sesekljane lešnike ter čisto rahlo posolimo ter postrežemo.
Nasvet
Če bomo kruh pred uporabo popekli, bo še bolj okusen in hrustljav, tako pa lahko porabimo tudi starejši in bolj suh kruh. Preden ga popečemo, ga lahko še premažemo z maslom.
Recept sta ustvarila in kreirala Kristina in Mitja – Vibrantplate