fbpx

Ko smo letošnjo pomlad iz strani združenja Ernst&Young prejeli povabilo k predstavitvi v njihovi knjigi, se sprva pravzaprav nismo zavedali za kako poseben projekt gre.

Ernst&Young je globalna organizacija, katere poslanstvo je graditi boljše poslovno okolje.

Veliko pozornosti zadnja leta namenjajo tudi družinskemu podjetništvu. Letos so, že sedmo leto zapored, izdali knjigo v kateri vsakič predstavijo 10 družinskih podjetji, ki jih prepričajo s svojim delom, uspehom in poslanstvom.

Izjemo veseli in ponosni smo, da je med izbranimi tudi naša družina.

To leto je bilo podrejeno koroni in vsem spremembam, ki so nas doletele, tako v privatnem kot tudi poslovnem življenju. To je bilo zaznati tudi v izboru podjetji, ki so predstavljena v knjigi. Kar osem od desetih je tako ali drugače povezanih s prehrano. Zagotovo je to področje, ki se mu je v tem obdobju posvečalo veliko pozornosti, saj je letošnja epidemija še posebej izpostavila njihovo pomembnost v negotovih časih.

Celotno knjigo si lahko prenesete na povezavi: Družinsko podjetništvo Slovenija 2020

Z veseljem opažamo, da se s tovrstnimi projekti vedno pogosteje izpostavlja tudi pomen manjših, družinski podjetji, ki so v Sloveniji vedno bolj razširjena in predstavljajo velik del gospodarstva. Družinsko podjetništvo ima zagotovo svoje specifike. Iz prve roke lahko povemo in priznamo, da povezovanje družine in posla ni vedno enostavno. Postavljeni smo pred situacije in izzive, ki jim »klasični« poslovni svet ni tako podvržen, po drugi strani pa so zgodbe družinski podjetji vedno zelo osebne, prepletene s srčnostjo in predanostjo.

To kar delamo, delamo v prvi vrsti zato, ker v to verjamemo, je pa resnično lep občutek, ko vidimo da je naše delo opaženo.

Hvala organizaciji EY, da je prepoznala posebnost našega družinskega podjetja. Verjamemo, da je Slovenija polna zanimivih in uspešnih zgodb in da izbor ni bil lahek.

Gospa Mojca Emeršič, vodja družinskega podjetništva pri EY Slovenija, je v uvodu knjige zapisala, da se običajno družinska podjetja v krizah, glede na ostalo gospodarstvo, odzivajo dobro. V letošnjem letu smo bili postavljeni v situacije, ki jih ni pričakovali nihče. Odzvali smo se tako, kot smo verjeli, da je prav, del zaslug za to, da to leto zaključujemo optimistično, pa gre vam.

Velikokrat smo se znašli v situaciji, ko smo bili prav ganjeni nad vašimi odzivi in izjemno podporo. Zato še enkrat iskrena hvala! Hvala za podporo lokalnemu in domačemu. Hvala, da podpirate delo naše ekipe, delo Žuže in Milana, ki sta zadnjih trideset let posvetila razvoju kmetije in nas, ki prevzemamo vajeti, da nadaljujemo življenjsko delo naših staršev.

Hvala za vaše zaupanje!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.