Ti polnozrnati kruhki, obloženi s kozjo skuto z drobnjakom in paradižnikom so odličen in nasiten zajtrk na slano, lahko pa tudi hiter prigrizek ali lahka zelenjavna večerja. Če bomo kruh pred uporabo popekli, bo še bolj okusen in hrustljav, tako pa lahko porabimo tudi starejši in bolj suh kruh.
Preden kruh popečemo, ga lahko še premažemo z maslom.
RECEPT ZA 2 OSEBI PRIPRAVI 4 KRUHKE
Potrebujemo:
- 4 rezine polnozrnatega kruha
- 8 rezin kozje skute z drobnjakom
- 2 večja paradižnika
- pest temnih oliv
- sveža bazilika
- solni cvet, sveže mleti črni poper
- redukcija balzamičnega kisa
Priprava:
- Zelenjavo in zelišča temeljito operemo in dobro posušimo.
- Kozjo skuto z drobnjakom narežemo na tanke rezine. Prav tako na rezine narežemo paradižnik. Olive izkoščičimo in narežemo na podolgovate rezine.
- Rezine skute položimo na polnozrnati kruh, čez pa položimo še rezine paradižnika. Dodamo še nekaj rezin črnih oliv in listke sveže bazilike.
- Obložene kruhke rahlo posolimo s solnim cvetom in popopramo s sveže mletim črnim poprom, na koncu pa pokapljamo z redukcijo balzamičnega kisa in postrežemo.
Nasvet
Redukcijo balzamičnega kisa lahko kupimo v trgovini, lahko pa jo sami naredimo in sicer tako, da vlijemo pol lončka balzamičnega kisa v ponvico in segrevamo do vretja. Ko zavre znižamo jakost in počasi kuhamo, da se kis pokuha in zgosti, približno 15-20 minut.
Recepte ustvarjata in kreirata Kristina in Mitja – Vibrantplate